Ut i fra det Framtid i Nord erfarer, ble det et flott treff hvor det ikke bare ble servert god mat, men også allsang av gamle slagere utover ettermiddagen.

Det at eldre kan treffes over en bedre middag med dertil sosialt samvær på Røde- Kors huset i Birtavarre, er et tiltak som gjennomføres av Kåfjord kommune og Kåfjord frivilligsentral.

– Vi vil gi eldre hjemmeboende et lavterskeltilbud ved å skape trivselstiltak hvor folk møtes til hyggelig sosialt samvær med matservering, allsang, kåseri og loddsalg. Her opprettholdes og knyttes nye vennskap, og er som sådan et helsefremmende tiltak som øker trivselen og forebygger isolasjon og ensomhet, forteller Bernt Eriksen, fungerende leder i Kåfjord frivilligsentral.

Populært tiltak

Eldretreff i Kåfjord startet opp våren 2014, først som et prøveprosjekt for å se om det var interesse for dette.

– Og vi så fort at dette var et tilbud de eldre ønsket seg, og har siden den gang blitt svært populær, sier Eriksen

De eldre i Kåfjord samles nå annen hver uke, og ifølge Eriksen er det hver gang rundt 30 – 40 deltakere som melder seg på.

Møteplassen for treffet er hovedsakelig Røde Kors huset i Birtavarre, men ifølge Eriksen har de også hatt samme opplegg to ganger i Djupvik, i samarbeid med frivillige derfra.

Frivillige

Men Eriksen ser gjerne at flere frivillige kunne hjelpe til, spesielt i forhold til transport.

– Vi bor i en langstrakt kommune og vi vil at alle skal ha mulighet til å delta, uansett hvor de bo.

Møteplassen for eldre arrangeres i samarbeid mellom de frivillige i Røde Kors , frivilligsentralen og stiftelsen ”Huset” i Djupvik. Og Eriksen er tydelig på at uten de frivillige sin innsats, hadde det ikke vært mulig å arrangere eldretreffene.