Beslutningen om å avslutte forsøket med kommunal myndighet til å etablere snøscooterløyper for fornøyelseskjøring ble tatt 19. juni i år.

Forsøket ble initiert av den forrige regjeringen, mens nåværende regjering utvidet forsøket fra å omfatte 40 kommuner til å omfatte 104.

I et brev fra det kongelige klima- og miljødepartement står det at Sivilombudsmannen konkluderte med at omfanget av forsøket ligger utenfor de rettslige rammene til forsøksloven. Ombudsmannen mener blant annet at klima- og miljødepartementet ikke har foretatt en tilstrekkelig skjønnsmessig vurdering av behovet for antall forsøksenheter.

- Selv om Sivilombudsmannens konklusjoner formelt sett ikke er rettslig bindende, tar regjeringen uttalelsene alvorlig. Forsøksordningen har vært grundig utredet i departementene, og konklusjonen har vært at ordningen har hjemmel i forsøksloven, står det i brevet fra departementet.

Regjeringen er fortsatt av den oppfatning at forsøket er innenfor rammene, også når det gjelder omfanget. Samtidig legger de vekt på at Stortingets energi- og miljøkomitè ber om et snarlig framlagt forslag til endringer i motorferdselloven.

- Regjeringen har på denne bakgrunn besluttet å avvikle forsøket og igangsette arbeidet med en lovendring straks.

Lovendringen er ment å gi kommunene myndighet til å etablere løyper for scooterkjøring.