I nesten 20 år har foreldre klaget på farlig skolevei ved Skibotn skole, og nå med stadig økende tungtrafikk langs veiene, ansett veien av foreldre og skoleledelsen som farligere enn noensinne.

I nordgående retning langs E6 kan trafikken kjøre i 70 km/t nesten helt frem til gangfeltet og deretter nedsatt til 50 km/t. I mørket er fotgjengerovergangen heller ikke opplyst, og foreldre frykter dødsulykker når mørketiden setter inn og veiene blir glattere.

Fikk gjennomslag

Tidligere i år vedtok Statens vegvesen å flytte starten av 50 sonen lengre bort fra skolen, sette ned fartsgrensen til 40 km/t samt å gjøre flere trafikksikkerhetstiltak, det etter at ei foreldregruppe tok opp saken gjennom et brev til kommunestyret.

Tiltakene skulle være gjort til skolestart, og inngikk som første skritt i arbeidet med den nye sentrumsplanen til over 50 millioner kroner.

Men i dag står fortsatt skiltet like nært skolen som for 20 år siden, og det er ikke gjort noe for å sikre skoleveien på tross av lovnaden fra Statens vegvesen.

Provosert

Geir Varvik er en av foreldrene som i nesten 20 år har engasjert seg sterkt i skoleveien, og han er både provosert og i harnisk over sendrektighet i Statens vegvesen.

- Det kan ikke være vanskelig å flytte et skilt noen hundre meter som en start av det videre arbeidet, påpeker han.

Sentrumsplan

Trafikksikkerhetstiltak ved Skibotn skole er en del av sentrumsplanarbeidet som skulle vært startet opp allerede på forsommeren.

Foruten om nedsatt fartsgrense, skulle det også etableres en forhøyet forgjengerovergang og ny gang-/sykkelsti. Trafikksikkerhetstiltakene ved skolen skulle være første del av prosjektet, nettopp for å sikre en tryggere skolevei.

Skolen reagerer

Rektor ved Skibotn skole, Lill Kvalberg Berntsen, sier til avisa at de krever en sikrere skolevei for elevene. Ifølge henne har de i flere år krevd at både lavere fartsgrense og bedre forgjengerovargang med gatelys.

- Før eller siden kommer det å skje en ulykke, mener hun. For skoleplassen brukes like mye om ettermiddagen og kveldstid med hektisk aktivitet i ballbingen.

Berntsen sier at de har påpekt trafikksikkerheten tidligere, og vil igjen ta tak i saken dersom det ikke blir en snarlig løsning.