Nord-Troms Turlag er i disse dager i oppstartsfasen.

Et interimstyre er valgt bestående av Heidi Arnesen, Beate Simonsen, Karin Spirdal og Tore Elvestad.

På kort tid har turlaget fått over 100 medlemmer. Gjengen tror det er et godt grunnlag for laget i Nord-Troms med mange friluftsliv-engasjerte mennesker i regionen.

- Mange velger jo å bo i Nord-Troms nettopp fordi man er glad i naturen, smiler Spirdal.

Arnesen sier hun har fått mye positiv respons på oppstarten.

- Jeg tror mange ønsker å gå på tur men mangler noen å gå med. Da er det flott at de kan finne noen gjennom turlaget.

Turer for alle

Å bli medlem i turlaget er et tilbud for både store og små i Kvænangen, Nordreisa, Skjervøy og Kåfjord. I all hovedsak ønsker de å arrangere turer i regionen og ha medlemskvelder. På sikt tenker de kanskje å ha merkekurs og turlederkurs.

- Men dette er opp til hva medlemmene selv ønsker. Innspill tas i mot med takk, sier Spirdal.

Det er også opprettet et turutvalg som skal bestemme hvilke turer man skal arrangere.

- De er vel akkurat kommet i gang og begynt å diskutere. Men også her er vi åpne for innspill. Vi vil prøve å arrangere både korte og lange turer, og kanskje en mørketidstur med overnatting ved Nedrefosshytta, forteller de.

Første tur

Førstkommende søndag arrangerer de første tur. Den går opp til Käyräniva (Gauraniva) i Reisadalen. Turen er litt over mila tur/retur, og terrenget er lett slik at den passer for mange.

Styret er selv glade i å gå på tur.

- Å være ute gir rekreasjon. Man får se vakre fjell, elver og kan være nært havet. I tillegg er det masse å hente i naturen. Sopp, bær og blåskjell. Man får rørt kroppen og blir glad av det, smiler de - som selvfølgelig oppfordrer alle til å bli medlem.