Sara Rosengren er fortvilet. Neste år ønsker fetteren hennes å kunne gifte seg med sin utkårede i Nordreisa, men planleggingen av bryllupet har vist seg å være vanskeligere enn de trodde.

I sin fortvielse har Rosengren valgt å skrive et leserinnlegg til Framtid i Nord.

- Brudgommen har et ønske om å vise venner og familie stedet vi har vokst opp og hvor nydelig Nord-Norge kan være til de rundt 140 gjestene som er invitert. Flesteparten er fra Vestlandet, men noen gjester kommer helt fra England og Frankrike, sier Rosengren.

LES HELE ROSENGRENS BREV HER.

Mange problemer

I sommer var brudeparet i Nordreisa for å starte planleggingen, gjøre eventuelle bestillinger og se hva som var mulig å få til. Det første problemet var å få booket kirken.

- Den helgen vi ønsket var kirken stengt pågrunn av fellesferie, og dette er midt i bryllupssesongen. Vi så oss derfor nødt til å flytte det til helgen før, forteller Rosengren.

Så var det blomstene. Dette viste seg å heller ikke være lett. Bruden var innom en blomsterforretningen på Storslett.

- Der fikk hun beskjed om ”at de fikk se hva som var igjen når dagen nærmet seg” og at ”en brudebukett ville bli veldig dyrt”. De var i grunn lite imøtekommende, sier Rosengren.

Til nå har de heldigvis fått ordnet festlokale og matservering, men utenom det opplever familien at næringslivet i Nordreisa har vært lite velvillige og hjelpsomme.

Ingen overnatting

På grunn av utbyggingen av tunellen i Sørkjos-fjellet, er heller ikke overnattingen lett å få i boks. De hotellene de har vært i kontakt med, har enten vært fullbooket eller vanskelig å få kontakt med.

- Et alternativ er Reisafjord Hotell, men vi ønsker å kunne samle gjestene i Storslettområdet. Vi håper å kunne ordne overnattin hos familie og slekt, men med så mange gjester blir dette vanskelig, forteller Sara Rosengren.

Familien lurer nå på om det er noen som kunne tenke seg å hjelpe til. De er interessert i alt av overnattingsmuligheter som folk kan tilby.

- Alternativet er å måtte flytte hele bryllupet sørover, men vi har virkelig lyst til å få vist fram hjemplassen vår som vi er så stole av. Derfor håper vi virkelig at noen kan hjelpe oss, legger Rosengren til.

Håper noen kan hjelpe til med overnatting og blomster til bryllupet. Foto: PRIVAT