Kommunestyret i Lyngen vedtok i forrige uke å kjøpe det tidligere bankbygget i Strandveien på Lyngseidet for avtalt pris på 14,5 millioner kroner.

Utfordringen er at Ola Giæver jr. som eier avlyste salget. Begrunnelsen er at han oppfatter fristen for å benytte seg av opsjonen var utløpt.

- Jeg vil ikke fordele skyld og ansvar for den oppståtte situasjonen, sier ordfører Sølvi Jensen (Ap).

Uoppsigelig

Sølvi Jensen er inneforstått med at leieavtalen er uoppsigelig fram til 2022.

- Vi hare ledige arealer på Lyngstunet, Eidebakken skole og det gamle sykehjemmet, men det blir uforholdsmessig kostbart å flytte administrasjonen.

- Hvordan oppfatter du motparten, Ola Giæver jr?

- Jeg håpet han var så lojal mot sin hjemkommune at han ikke ventet på at fristen løp ut. Vi ønsker å bruke tida på andre ting enn konflikter. Jeg håper saken løser seg så fort som mulig. Verken kjøper eller selger er tjent med dagens situasjon, understreker ordfører Sølvi Jensen.

Utsatte fristen med en uke

Styreformann Ola Giæver jr. i Giæver Eiendom Strandveien 24 AS utsatte fristen for kjøp av rådhuset med ei uke, fram til 14. oktober.

- Lyngen kommune møtte ikke opp innen fristen for å signere kjøpsavtale medfølgende oppgjør, påpeker Giæver jr. i ei pressemelding.

Han viser til at Lyngen kommune ikke kunne etterkomme opsjonens fastsatte klausul om at kjøpet skulle være gjennomført senest seks måneder etter utløsning av opsjonen. Det ble ikke undertegnet kjøpsavtale og oppgjør ble ikke foretatt rettidig.

- Vi imøteser et fremtidig samarbeid med leietaker, Lyngen kommune, om utvikling og drift av rådhuset. Giæver Eiendom blir huseier og kommunen fortsetter som leietaker, skriver Ola Giæver jr.

Les mer i torsdagens Framtid i Nord.