Mack Ølbryggeri AS annonserte tirsdag en konkurranse hvor man kunne vinne en palle med 540 flasker av Macks egen julebrus. Det eneste man trengte å gjøre var trykke "Liker" og legge igjen en kommentar med hvorfor man fortjente å vinne. Fredag ble Merethe Gausdal fra Nordreisa oppringt.

- Jeg trodde først det var en telefonselger som ringte, så jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta telefonen, sier den heldige vinneren.

Mack synes hun hadde det beste argumentet til å vinne en halv palle med den kjente julebrusen.

270 liter julebrus

Når hun forstod at hun faktisk hadde vunnet, måtte hun hoppe og danse av glede. Mannen, Kenneth Gundersen, sin reaksjon var litt annerledes.

- Det første han spurte om hva hvor i alle dager skal vi gjøre av dette og hva skal vi med så mye julebrus. Jeg svarte "hva skal vi ikke med det?", ler Gausdal.

Heldigvis har paret en garasje med loft, hvor de kan plassere de 270 literene med brus. Ikke behøver de å bekymre seg for å hente den flyplassen heller, for pallen blir levert rett på døren.

Savner Nord-Norge

Gausdal er opprinnelig fra Storslett, men siden 2012 har hun bodd i Froland i Aust-Agder og jobbet som førskolelærer. Det var først etter å ha flyttet sørover at hun skjønte hvor nordnorsk hun egentlig er.

- Siden jeg flyttet har jeg savnet alt med Nord-Norge. Spesielt Macks julebrus, som har vært umulig å få tak i her nede. Mamma har måttet tatt med en seks-pakning med julebrus til meg når hun har besøkt meg de siste årene, forteller Gausdal.

Gausdal tror ikke hun vil få drukket alle flaskene selv, men er åpen for å dele med noen av vennene sørpå. Og når hun skal hjem til jul har hun en plan.

- I år blir det kanskje jeg som må ta med meg julebrus nordover og ikke motsatt, legger hun til.

Vinnerargumentet

Her kan du lese Merethes vinnerkommentar fra Facebook:

""ordi eg bor på Sørlandet, og her nekte dem å selge Mack (har prøvd å få dem til å selge), og det eneste eg får servert e sørlandsk julebrus som virke til å ha blitt laget på et gammelt hjembrentsapperat Og det NEKTE eg å smake på. Og det e slitsomt for andre å stappe bagasjen sin full av Mack julebrus når dem skal på besøk. Så derfor, ikke bare fortjene eg å vinne, men all sunn fornuft sir at eg burde det. Da kan eg dele med alle nordlendinga her nede (og kanskje det blir en tår på fornuftige sørlendinger også)"

Tidligere har moren måttet pakke med seg julebrus når hun har vært sørpå. Foto: PRIVAT