Silk Bidco AS, som er et joint venture-selskap indirekte eid av Home Capital AS (kontrollert av styremedlem i Hurtigruten, Petter Stordalen), Periscopus AS, (kontrollert av styreleder i Hurtigruten, Trygve Hegnar) og et investeringsfond som forvaltes av britiske TDR Capital, har tilbudt seg å kjøpe 100 prosent av aksjene i Hurtigruten ASA med oppgjør i kontanter.

Dette skriver mediehuset iTromsø.

I følge artikkelen vil Hurtigruten få 7,- kroner per aksje, en verdisetting av selskapet til 2,9 milliarder.

– Hurtigruten er et ikon med en unik historie og en sterk markedsposisjon. Vi er begeistret over mulighetene til å akselerere veksten i virksomheten. Vi vil bygge videre på den sterke posisjonen som selskapet har, vi vil investere og bidra til at Hurtigruten fortsatt kan levere opplevelser i verdensklasse til passasjerene, sier Petter Stordalen, som representerer Silk Bidco i en pressemelding fra selskapet.

Hegnar står i dag som eier av i overkant av 33 prosent av aksjene i Hurtigruten, og er dermed hovedakjsonær. Både Stordalen og Hegnar har erklært seg inhabile når styret skal behandle tilbudet.

Anbefaler salg

De uavhengige styremedlemmene i Hurtigruten ASA har enstemmig besluttet å anbefale tilbudet overfor selskapets aksjonærer.

- Tilbudet representerer et spennende nytt kapittel for Hurtigruten, våre gjester, medarbeidere og samarbeidspartnere. Under det potensielle nye eierskapet vil selskapet dra nytte av erfarne investeringspartnere som med sitt engasjement, gode resultater og sitt langsiktige perspektiv vil kunne innebære sterk støtte for å oppnå selskapets fulle potensiale og langsiktige ambisjoner, sier konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, i en pressemelding fra Hurtigruten.

Petter Stordalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix