På Henriksen Gjestestue i Sørkjosen er det ikke fritt for prosjekter.

Ikke bare har de bygget tak over hovedinngangen, de har også pusset opp innendørs - der både gulv, vegger og interiør har blitt fornyet.

Til våren skal det settes opp markiser over hele uteområdet.

–  Jeg bruker å si at dersom Bergen kan drive uteservering kan vi det også, ler daglig leder Anne Kirstin Korsfur.

Utvider

For utenom oppussingen har bedriften også begynt et prosjekt om utvidelse. Dette for å få større overnattingskapasitet.

Gjestestua med kun ti rom har vært fullbooket siden i sommer.

– Vi har egentlig alltid vist at vi har for liten overnattingskapasitet. Nå er etterspørselen blitt så stor og vi vil derfor bygge ut annekset mot det gamle bakeriet, sier hun.

Korsfur tilbyr også kursrom samt lunsj – og middagsservering på forhåndsbestilling.

– Lokalene er rolige og litt for seg selv. Det passer fint å ha konfirmasjoner og begravelser her, sier hun.

Til sommeren ser ikke Korsfur bort i fra at hun kanskje starter en dagåpen kafé.

– Dersom interessen er stor nok. Vi får se, smiler hun lurt.

Støtte det lokale

Korsfur forteller at hennes hjertesak er at bedrifter i nærmiljøet må gjøre hverandre gode.

Sammen med andre småbedrifter innen reiseliv i Sørkosen, samarbeides det derfor i et nytt prosjekt.

– Men nøyaktig hva kan jeg ikke røpe ennå.

Korsfur mener bedrifter i Nordreisa ikke må være redde for å anbefale hverandre.

– Jeg gjør mine gjester fornøyde med å være en god vert, men i tillegg foreslår jeg hvor de kan gjøre de aktivitetene de ønsker og gjøre. Og ønsker de en bedre middag, så foreslår jeg Bios. Så lenge gjestene mine er fornøyde med hele opplevelsen så kommer de tilbake til meg, sier hun.

Korsfur forteller også at alt det de har handlet til oppussingen har de handlet lokalt.

– Også har vi brukt lokale snekkere fra Oksfjord. De er vi kjempefornøyde med.

– Gode lokaler

En av gjestene til Korsfur sist onsdag var Torbjørn Johansen.

Med sitt eget selskap Torbjørn Johansens Busser AS leide han kursrom for å etterutdanne yrkessjåfører.

– Her får vi et veldig praktisk lokale. I tillegg er det god mat her og kjempehyggelig bevertning. Så alle er storfornøyde, sier han.