Dette kan bli utfallet, til tross for at forhandlerne for begge parter mandag ettermiddag undertegnet en protokoll med anbefalt forslag. Eneste forbehold var at innholdet måtte godkjennes av sine respektive styrer.

Etter det sjette forhandlingsmøtet virket det som om positive konklusjoner kunne trekkes.

Lyngen kommune fikk imidlertid tirsdag tilbud om å kjøpe tilleggsareal rundt bygget for 2,5 millioner kroner.

Ny forutsetning

- Med det kom det en helt ny forutsetning, som ikke var innenfor det mandatet vi skulle forholde oss til, sier forhandlingsleder Werner Kiil.

Han ble svært overrasket over det siste utspillet fra Ola Giæver jr.

- Vi hadde en underskrevet avtale og tatt hverandre i hendene. Dagen etter kom tilbudet om å kjøpe mer areal. Jeg har aldri i min lange karriere som forhandler opplevd noe lignende, sier Kiil.

I kommunestyrets vedtak fra slutten av oktober ble det bedt om å forsøke å komme til minnelig løsning innen 20. november gjennom forhandlinger med Giæver Eiendom Strandveien 24.

Fikk fullmakt

Dersom dette ikke førte fram, ble rådmannen gitt fullmakt til å iversksette søksmål mot eiendomsselskapet om rett til å kjøpe det tidligere bankbygget på Lyngseidet i henhold til opsjonsavtalen og avholdt takst på 14,5 millioner kroner.

- Rådmann og ordfører får vurdere den siste utviklingen. Tingretten kan bli alternativet, hvis partene i prosessen før rettssaken ikke kommer til en tilnærming, forteller Werner Kiil.

Nåløye

Ola Giæver jr. bekrefter Werner Kiils oppfastning av saken.

- Jeg må forholde meg til mitt styre. Medlemmene aksepterte ikke den avtalen som var forhandlet fram.

- Dere møtes neste gang i tingretten?

- Det kan godt hende. Kommunens forslag til minnelig løsning var som et trangt nåløye.