6 av 10 nordmenn sier de belønnes og presterer bedre gjennom teamarbeid.

Resultatene vises i verdens mest omfattende arbeidsmarkedsanalyse, Randstad Workmonitor.

Hvert kvartal siden 2003 har den globale HR-, bemannings- og rekrutteringsgiganten med hovedsete i Nederland, tatt pulsen på det internasjonale arbeidslivet i privat sektor.

Over 20.000 arbeidstagere i privat sektor, i 33 land, deltok i den ferske undersøkelsen, som tar for seg teamarbeid, samarbeid og teknologiens påvirkning på arbeidslivet.

Presterer bedre

- 56 prosent av de norske arbeidstagerne svarer i undersøkelsen at de presterer bedre gjennom teamarbeid, enn når de jobber alene. Her ligger vi noen få prosent under det internasjonale snittet, som er på 60 prosent, og noen få prosent foran våre svenske og danske kolleger, forteller Camilla Grana, administrerende direktør for Randstad i Norge.

Syv av ti nordmenn mener samarbeid er avgjørende for å få jobben gjort, og hele 80 prosent av oss mener hovedårsaken til at samarbeid er viktig, er på grunn av teknologiens fremskritt og krav i arbeidslivet.

- Stadig mer av dagens arbeidsliv er preget av prosjekter og delprosjekter. Endringer skjer kontinuerlig, og prosjektene har kortere tidshorisont. Det er rett og slett ikke mulig at alle skal kunne alt, og dermed dyrker arbeidsplassene frem spesialistene, hvor man er avhengig av kunnskapsdeling og samarbeid for å nå målene, sier Camilla Grana.

Høyt verdsatt i Norge

I den globale undersøkelsen blir arbeidstagerne også spurt om verdien av teamarbeid.

Hele syv av 10 nordmenn mener teamarbeid blir verdsatt ut over individuell lønn, og at det derfor er viktig.

Her ligger Norge aller høyest på skalaen, sammen med Sverige og Nederland.

63 prosent i Norge forteller at samarbeidet både blir sett og belønnet i organisasjonen.

Likevel mener så mange som 64 prosent av norske arbeidstagere i rapporten at sjefene skulle gjort enda mer for å oppmuntre til samarbeid.