Budsjettet fra Skjervøy Kp, Sp, SV og KrF bygger på det rådmannen har lagt fram. Hovedendringen partiene ønsker å gjøre er å ansette en maritim utviklingssjef, som også skal fungere som havnesjef. Dette fordi de tror det vil skje store endringer i fiskeri- og havbruksnæringen, og de vil styrke kommunens rolle som samfunnsutvikler.

–Vi må ha større fokus på tilrettelegging og prøve å snu befolkningsveksten, for igjen å styrke kommuenens økonomi gjennom det. Vi har brukt flere hundre millioner på dette, og derfor vil vi også styrke utviklingspotensialet i alle havnene i kommunen, sier gruppeleder for Kystpartiet Ørjan Albrigtsen.

Trenger boligene

For å få til utviklingen vil de også trenge boliger, og foreslår derfor at man tar standpunkt om å beholde dagens boligmasse. De vil fokusere på vedlikehold og sette i stand gamle boliger, i motsetning til Høyre og Frp som i sitt budsjett foreslår å selge.

LES OGSÅ: Vil kutte i teknisk

– Kommunen har store inntekter på leilighetene, og ikke minst et stort ansvar for å ha boliger tilgjengelig for vanskeligstilte.

Også innenfor helse ønsker de å gjøre grep, og setter spesielt fokus på sykefravær. De foreslår å opprette et prosjekt for å redusere sykefraværet, og ansette en fysioterapaut i en 100 prosents prosjektstilling.

– Vi vil søke midler fra flere etater for å bygge opp under rådmannens arbeid for å redusere sykefraværet.

Innenfor hjemmetjenesten vil de investere 100.000 kroner i mobile registreringsenheter. Dette for å lette arbeidet for hjemmepleierne, og for å gi dem mer tid ute hos brukerne.

Bruker strømpengene

Partiene foreslår ingen kutt utover de rådmannen har tatt med i sin innstilling, men har funnet dekning for sine forslag gjennom å overbudsjettere på strøm.

– Vi vil redusere bufferen på strøm,  i tillegg til at vi har ført inn et lite utbytte fra Ymber.