23 årige Annette Forfang overtar blomsterbutikken til Inger Mathisen i Olderdalen.

I begynnelsen av desember blir det derfor to bedrifter utav det som tidligere har vært Lyngen Begravelsesbyrå og blomsterbinderi.

Mathisen skal fortsette Lyngenfjord begravelsesbyrå og Forfang har tatt over butikken som Lyngenfjord Blomster og Frisør. Som navnet tilsier skal hun selge både blomster og hårklipp.

– Det blir artig, det er jo ting som jeg liker å holde på med, smiler Forfang fornøyd.

– En drømmestilling

Den opprinnelige Olderdalenjenta flyttet til hjemlige trakter i fjor sommer. Selv om samboeren fikk et godt jobbtilbud i Bardu valgte de å bli igjen i Nord-Troms.

– Dette er min hjemplass. Dessuten så vi muligheten til at vi begge to kom i arbeid med en gang, og det var viktig for oss, sier Forfang, som også har samboeren med på laget.

I 2012 var hun ferdigutdannet frisør. Hun har i ettertid både prøvd ut yrket samt jobbet i flere blomsterforretninger.

– Jeg har alltid likt å holde på med hendene. Det å kombinere både frisør og arbeid med blomster er vel egentlig en drømmestilling for meg, smiler hun.

Satser på byrå

Den unge gründeren tror ikke på et marked kun for frisørsalong i Olderdalen. Så lenge lokalbefolkningen støtter opp om henne, tror hun derimot på en kombinasjonsbedrift.

– Jeg har jo skjønt på folk at de ser positivt på dette. De er glade for at blomsterbutikken ikke legges ned og glade for at yngre starter opp.

58 år gamle Inger Mathisen er glad hun fant en overtaker og dermed slapp å legge ned.

Hun har drevet byrå og blomsterbinderi i 28 år tilsammen og overtok i sin tid etter Judiths blomster. Nå skal de to bedriftene samarbeide tett.

– Blomsterbutikken har vært ungen min. Så det blir rart men også veldig godt å gi slipp. Jeg ser fram til å kunne konsentrere meg kun om byrået, sier hun.

Gaselle

I år var bedriften hennes nominert til å vinne prisen som ”Årets Gasellebedrift”. Mathisen sier bedriften har klart seg greit økonomisk.

– Men godt resultat har kommet av hardt arbeid. Å ha tolv timers dager har vært helt vanlig. Det å jobbe i et begravelsesbyrå gjør at man må være på vakt hele døgnet, sier hun.

Mathisen sier at hun kjenner på alderen. Det er også en av grunnene til at hun velger å trappe ned. Med kun byrået å tenke på kan hun jobbe mer hjemmefra. Hun slipper dermed  å pendle fra Djupvik hver eneste dag.

– Opp i gjennom årene har det vært mange etterlatte jeg har hatt lyst å besøke. Men tida har ikke strukket til. Jeg håper jeg kan gjøre slikt nå, smiler hun.