Han sier at folk handler generelt mye lys og annen pynt nå i førjulstida, og Halvorsen har merket lite til tilbakegangen de andre butikkene i Nord-Troms har opplevd.

- Salget på julelys og pynt har tatt av, sier daglig leder hos Europris, Christian Halvorsen.

LES MER OM NEDGANGEN HER.

Amerikanske tilstander

I lang tid har Oteren i Storfjord vært kjent for å ha svært julebelysning i desember, men nå ønsker flere og flere å pynte ytterveggene med lys i jula.

- Vi selger julelys i alle farger og fasonger, til både innendørs - og utendørsbruk. Spesielt populære er lysfigurene som nisser, engler, pyramider, reinsdyr og snømenn som vi har. Det kan nesten minne litt om amerikanse tilstander, sier Halvorsen.

Markedsdirektør i Europris, Jon Boye Borgersen, forventer at  kjeden vil ha en økning i julelyssalget på ca. 20-25% sammenliknet med fjoråret. Dette kjenner daglig leder på Europris, Christian Halvorsen, seg godt igjen i.

Ikke gran eller furu

Markedsdirektøren i Europris sier også at salget av kunstige juletrær har økt betraktelig de siste årene. Spørsmålet er visstnok ikke lengere om man skal velge gran eller furu somjuletre, men hvilket plasttre man skal gå for.

- Nå finnes det flere varianter av juletrær i plast og de dyreste trærne blir mer lik naturlige trær, og de har blitt veldig populære, sier Borgersen.

På Europris i Sørkjosen har de merket så stor pågang på plasttrær ennå.

- Det vil nok ta seg opp, det er jo ennå en stund til jul, avslutter Christian Halvorsen.