Det er KrF-representant Gerd Kristiansen som har tatt til orde for å redusere eiendomsskatten for boliger og forretningsbygg fra en betalingssats på 7 til 6 promille.

Argumentet er at flere innbyggere i Nordreisa må til NAV for å få hjelp til å betale kommunale skatter og avgifter. Hun synes det er bekymringsverdig at kommunen setter innbyggerne sine i en slik situasjon.

Alle representantene som kom på talerstolen etter dette delte Kristiansens bekymring, men kunne ikke gå med på noe de ikke fant budsjettdekning for.

- Jeg tror alle deler bekymringene om at noen famlier sliter med å betale kommunale skatter og avgifter, men vi kan ikke nå tillate oss en generell styrking av privatøkonomien. Vi har mange uløste oppgaver vi må prioritere før vi prioriterer en nedgang i eiendomsskatten, sa Olaug Bergset (Sp).

Også Øyvind Evanger skulle gjerne vært med på å redusere eiendomsskatten.

- Men akkurat nå klarer vi ikke matche inntekter og utgifter, sier han.

Halvar Wahlgren (H) konstaterte at de som folkevalgte er forpliktet til et økonomiplan og et budsjett i balanse, og han påpeker at fylkesmannen har bedt kommunen om å utnytte det inntektsgrunnlaget som ligger der.

- Jeg skulle gjerne vært med på redusering, men jeg er usikker på om tida er inne.

Frp-politiker John Karlsen understreker at det kun er KrF, og ingen andre parti, som har funnet budsjettdekning for en reduksjon.

- Man må være realistisk når man står på denne talerstolen, og foreslår en så alvorlig sak, som kan gi så alvorlige konsekvenser.

KrFs forslag falt mot to stemmer.