31. mai 2015 skal Boreal Maritim AS ha sitt nye beredskapsfartøy klar. Det forteller Yngvar Hansen, daglig leder for selskapet.

– Vi har en båt, en katamaran, under oppføring ved et verft i Klaipeda i Litauen. Den skal etter planen være klar for overlevering og drift til 31. mai.

Base på Skjervøy

Dette blir selskapets andre båt til bruk i blant annet oljevernberedskapen. Avtalen er inngått med NOFO - Norsk Oljevernforening for operatørselskap, og strekker seg over syv år.

– Kontrakten med NOFO omfatter oljevern ved kysten. Den tilsier at båten aldri må være lengre unna enn 42 timer fra Hammerfest. Imidlertid vil både den, og den båten vi allerede har, ”Tor Geir”, kunne ha sin base på Skjervøy.

Nyervervelsen innebærer flere ansatte, forteller Hansen.

– Det er helt klart en stryke for rederiet. Og så er det jo en anerkjennelse at vi antas for enda en kontrakt, tross at Goliat-feltet og plattformen fortsatt ikke er i kommet nordover og i drift.

Gode utsikter

Boreal Maritim AS eies helt og fullt av Boreal Offshore AS. Dette selskapet har de siste to årene slitt med lite arbeid.

– Vi har kontrakter som vil gi oss arbeid, men det fordrer at man kommer i gang med Goliat. Inntil da er det mindre arbeidsoppgaver som gjøres. I alt har vi om lag 20 mann i jobb, men med nybåten og i tillegg Goliat på plass, regner vi med å disponere 60-80 mann i begge selskaper.

Situasjonen for datterselskapet er altså langt bedre.

– Boreal Maritim har godt med arbeidsoppdrag, ”Tor Geir” er i full drift, både i forhold til kontrakten om kyst oljevern og andre oppgaver som kaibygging, sleping og annet.

Spesialbåt

Den nye båten, som med sine 24 meters lengde og ni meters bredde blir betydelig større enn ”Tor Geir”, fartøyet blir spesialtilpasset for oppgavene å er prosjektert og planlagt sammen med NOFO og tromsøselskapet, Kran og Marintec As.

– Båten er planlagt i tett samarbeid med bestiller, sier Hansen.

– Dekket er slik at det er lett å laste opp med nødvendig utstyr via kontainere. I tillegg er den utstyrt med lugarer og oppholdsrom som kan fungere som base i en beredskapssituasjon.

Yngvar Hansen mener utvidelsen av flåten vil ha betydning også for resten av Skjervøy.

– Vi satser på å rekruttere lokalt. Båtene skal ha base her i havna, noe som krever mer kaiplass for vår videre utvikling, sier han.

Hva kontrakten betyr i kroner, vil ikke daglig leder kommentere.

– Men det er helt klart en betydelig og viktig avtale for oss, også økonomisk.

Daglig leder for Boreal Offshore AS, Yngvar Hansen.