Det viser ny statistikk fra reisesøkesiden momondo.no.

I tilegg er også Gran Canaria et populært reisemål blant nordmenn i julen, viser statistikken.

Dette er klassiske reisemål som er populære hele året, og det viser at nordmenn både er interessert i en storbyferie og en mer eksotisk ferie i den tradisjonsrike høytiden.

- At nordmenn i økende grad ønsker å feire julen i utlandet henger nok både sammen med ønsket om å oppleve noe eksotisk og et behov for å rømme fra juleforpliktelsene hjemme i Norge, sier Camilla Moe Bogen i momondo.

Vil ha luksus og komfort

I tillegg til en topp fem-liste over de mest søkte reisemålene i julen, viser data fra momondo en oversikt over nordmenns hotellpreferanser i juleferien, sammenlignet med våre skandinaviske naboer.

Denne oversikten viser at nordmenn foretrekker komfort og luksus når de skal bo på hotell.

Femstjerners hoteller er det tredje mest bookede alternativet i jule- og nyttårsperioden, mens ingen av våre naboland har femstjerners hoteller inne på sin topp tre-liste.

- Våre data indikerer at nordmenn unner seg ekstra komfort og luksus når de skal velge hotell, og heller sparer penger på selve flybilletten og reisen. Våre skandinaviske naboer er derimot mer nøkterne når det kommer til hotellpreferanser i ferien, fortsetter Moe Bogen.

TOPP 5-søkte reisemål i jule- og nyttårsperioden:

1. Bangkok

2. London

3. New York

4. Gran Canaria

5. Manila