Onsdag var det kommunestyremøte i Kvænangen der budsjettet og øknomiplanen ble vedtatt. Av 15 kommunestyrerepresentanter var det 14 som møtte opp.

- Møtet bar preg av stor enighet, det vil jeg si. Få endringer ble gjort fra formannskapets budsjettforslag, sier ordfører i kommunen, Jan Helge Jensen.

Ny skole

På investeringssiden var det mange ting som ble enstemmig vedtatt. Blant annet skal det settes i gang prosjektering av en ny skole i Burfjord i 2015. En realisering av ny skole er satt til høsten 2017.

- Innenfor denne rammen skal det også prosjekteres en eventuell idrettshall, forteller Jensen.

Videre ble det blant annet vedtatt å gå inn med 690 000 kroner til gjennomgang av alle veilys i kommunen. Ytre Kvænangen får 400.000 kroner til grusing av veier.

I forrige uke ble det klart at Kvænangen kommune får 1,5 millioner fra fylkeskommunen til bredbånd. Kommunestyret var også enstemmig enige til å finne deres egenandel i prosjektet, som blir å utgjøre 50 prosent av den totale summen.

- Nå settes prosessen i gang med Alta Kraftlag, sier ordføreren.

Diskuterte

Selv om Jensen sier møtet bar preg av enighet var det også saker som ble diskutert. Blant annet vedtaket om kunstgressbane/hall og om Gargo skal ha et tak på antall senger.

- Når det gjelder kunstgress stemte Høyre og Frp mot at denne skulle ha sin realisering i 2015. Et flertall at Kystpartiet, Sv, Ap og de to uavhengige representantene , Børre Solheim og Gøril Severinsen utgjorde flertallet. Vedtaket angående Gargo ble vedtatt med samme sammensetning av representanter, minus Ap, slik at ordføreres dobbeltstemme avgjorde Gargo saken, opplyser han.

Vedtaket ble at antallet fremtidige sengeposter skal sees på i nær tilknytning til å dreie omsorgen til hjemmebaserte tjenester. Et fast antall senger på 27 ble ikke vedtatt å opprettholde.

- I dag er tjenesten institusjonstung og i praksis blir vi med det nye vedtaket å prøve og flytte en god del av tjenester der folket bor. Vi vet ikke hvilken vei det bærer, det er en prosess vi er midt i. Men det skal ikke få konsekvenser for brukerne. Det er bare en annen måte å bruke penger på slik at vi får mer igjen for hver krone, sier Jensen.

10 millioner skal fremdeles kuttes fra budsjettet, men kommunestyret vedtok å ikke innføre eiendomsskatt.