Politiet har gjennomført en innbygger undersøkelse for 214. Tilliten har økt i så godt som alle politidistrikt siden 2012, heter det i pressemeldingen.

I Troms har den økt med hele 14 prosentpoeng siden siste måling for to år siden.

Når det gjelder publikums inntrykk av politiets innsats på ulike måter, får Troms politidistrikt best vurdering på krisehåndtering ved ulykker. 76 prosent har et meget godt eller ganske godt inntrykk. Publikums inntrykk er dårligst når det gjelder etterforskning av organisert kriminalitet, hvor 53 prosent har et meget godt eller ganske godt inntrykk.

93 prosent har svært stor eller ganske stor tillit til tromspolitiet, mens 95 prosent kjenner seg meget trygg eller ganske trygg der de bor og ferdes.

- Det er både hyggelig og forpliktende at politiet har så høy tillit i befolkningen. Nå er det også sånn at Norge er en godt fungerende rettsstat, så det skulle bare mangle at tilliten også til politiet er høy. Samtidig ser vi at inntrykket av politiets innsats innen konkrete områder er mer nyansert, så vi kan fortsatt bli flinkere både med den faktiske jobben vi gjør, og med å informere om hvorfor vi ikke kan løse alt, sier politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt.

På oppdrag fra Politidirektoratet har Ipsos MMI målt publikums syn på etatens oppgaveløsning.

Innbyggerundersøkelsen inneholder både nasjonale og distriktsvise resultater. Over 6.000 svar gjør undersøkelsen solid og med små feilmarginer når det gjelder nasjonale tall og tendenser. For de enkelte politidistrikt er det gjennomført kun 200 intervjuer, noe som gjør feilmarginene større og man kan ikke trekke like bastante konklusjoner.

Tillit til politiet

93 prosent av befolkningen i Troms politidistrikt svarer at de har tillit til politiet (89).

Trygghet

95 prosent er helt eller delvis enig i at politiet skaper trygghet for innbyggerne (91).

Inntrykk av politiets innsats etter område

Evne til å endre seg i takt med samfunnsutviklingen: 60 prosent svarer meget godt eller ganske godt inntrykk (54).

Evne til å møte nye sikkerhetsutfordringer: 57 prosent (50).

Samarbeid med andre etater: 56 prosent (54).

Innsats mot narkotika: 61 prosent (60).

Forebyggende arbeid: 64 prosent (59).

Krisehåndtering ved ulykker: 76 prosent (78).

Tilgjengelighet ved akutt behov for hjelp: 62 prosent (58).

Etterforskning av organisert kriminalitet: 53 prosent (55).

(Landsgjennomsnitt i parantes).