Samtidig blir Lyngenhallen Drift AS lagt ned.

Lyngen kommunen har siden åpningen i 1996 vært eier av hallen.

Sektorsjef Viggo Jørn Dale i Lyngen kommune vedgår at det er flere uavklarte spørsmål rundt organiseringen fra 1. januar. Han forsikrer at brukerne kan spille fotball og drive med andre sportslige aktiviteter på lik linje som tidligere.

- Vår hovedutfordring blir å finne den som skal ha ansvaret for den daglige driften av Lyngenhallen, forteller Dale.

Kundefordringer

Det er ikke bestemt hvordan funksjonen som vaktmester skal løses. En modell for booking av timer i hallen er ikke på plass.

- Vi vil videreføre det vi kan fra nåværende funksjoner..

På generalforsamlingen tidlig i september ble det opplyst at Lyngen/Karnes Idrettslag er skyldig Lyngenhallen Drift rundt 300.000 kroner.

- Vi har bedt det sittende styret håndtere utestående kundefordringer. Forholdet til L/K sin skyld skal avklares før årsskiftet. Dette var også tema på generalforsamlingen, sier sektorsjef Viggo Jørn Dale.

Nedbetalt noe

Avtroppende styreleder Johnny Hansen i Lyngenhallen Drift AS opplyser at Lyngen/Karnes har nedbetalt noe av gjelden knyttet til leie av hallen.

- Mange avklaringer må foretas før kommunen overtar driften av hallen. Fra selskapet har det siden tidlig i november vært ønskelig med et møte med kommunen, men det har ikke vært mulig å finne dato som passer for begge parter.

- Hva er fordelene med at kommunen overtare driften?

- Ordføreren fikk flertall for forslaget i generalforsamlingen at selskapet skal oppløses fra årsskiftet. Det er flere innfallsvinkler til overtakelsen, sier Johnny Hansen.

Siden 1. januar 2013 har lag og foreninger i Lyngen brukt Lyngenhallen gratis. Bare leietakere utenfor kommunen betaler for leie av anlegget.

Ordfører Sølvi Jensen bekrefter at det mandag er avtalt møte om Lyngenhallen.

Les mer i lørdagens papirutgave av Framtid i Nord.