De mener at dette kan oppnås ved å styrke koblingen opp mot forsknings- og innovasjonsprosjekter. Tidligere i høst lyste fylkesrådet ut 20 millioner kroner til kompetanse- og forskningsprosjekter i Troms.  Dette skriver Troms fylke i en pressemelding.

Satser på regionale kompetansehevingsprosjekter

Fylkesrådet ønsker å satse på regionale kompetansehevingsprosjekt. De mener at det er viktig å ivareta Tromsø sin rolle som motor og kompetansesenter i fylket, samtidig som resten av regionen også løftes.

Fylkesråd for næring Line Miriam Sandberg mener at denne satsingen vil bidra til å styrke kompetansegrunnlaget som trengs for å løfte Troms inn i fremtiden.

4 Millioner til Nord-Troms

To av prosjektene som det bevilges midler til over denne satsingen kommer fra UiT- Norges Arktiske Universitet, med henholdsvis 4 millioner kroner til prosjektet Forskningsnode Nord-Troms, og nærmere 5 millioner kroner til prosjektet Nord-Norsk NMR-node for akademi og næringsliv.

Prosjektet Forskningsnode Nord-Troms skal etablere en vedvarende arena for kontakt mellom forskning og næringsaktører i Nord-Troms, samt frembringe konkrete forskningsresultater som både skal være initiert og forankret lokalt. Prosjektet vil styrke et regionalt utviklingsmiljø gjennom etablering og utvikling av en faglig arena som trekker forskning ut i distriktene og distriktene inn i forskningen.