I alt var det seks deltakere fra Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy som deltok på kurset "Grunnleggende turleder" i regi av Den Norske Turistforeningen (NDNT). En av de påmeldte var Herborg Ringstad fra Nordreisa, som ville lære mer om bruk av kart og kompass.

Få flere med

- Personlig har jeg lyst å øke kunnskapene mine om det å ferdes i naturen på en trygg måte. Slik kan jeg ta med meg andre på tur og på den måten bidra til at flere får oppleve den flotte naturen vi har her oppe, forteller Ringstad.

I løpet av helga ble deltakerne veiledet i bruk av kart og kompass, mat og drikke, riktig turbekledning og hvordan man opptrer i rollen som turleder. Kurset gir dem kompetanse til å være turleder på DNT arrangerte turer, og om de ønsker kan de går videre å spesialisere seg på f. eks vinterturer. Kursleder var Alf Brustad fra Senja og han fortalte også innføring i DNT sin historie og om turlaget generelt.

Spennede turprogram

Nord-Troms Turlag ble startet opp i mai i fjor og har medlemmer fra Skjervøy, Nordreisa, Kvænangen og Kåfjord. Herborg Ringstad sitter i turutvalget og forteller at de har laget et spennende og variert turprogram for våren og sommeren.

- Vi planlegger å ha en tur i måneden og turene vil bli arrangert i samtlige av medlemskommunene. Årets første tur gikk til Storneshavn. Vi vil gi forløpende informasjon på Facebook og nettsida vår og jeg håper så mange som mulig vil være med, forteller Ringstad.

Allerede neste søndag vil det være mulig å bli med Nord-Troms turlag sine turer.

- 1. februar markerer turlag over hele Norge den store "Kom deg ut"-dagen. Dette er en dag hvor hele familien kan komme seg it og bli med på Kvennes for bålkos og morsomme aktiviteter, oppfordrer Ringstad.