Damene strikker tepper, luer og sokker, som skal varme prematur og syke, nyfødte barn.

- Vi kan sende nærmere 50 plagg til nyfødtavdelingen på UNN, forteller Beate Antonsen og leder Wenche K. Leiros i Lyngen Sanitetsforening.

Arbeidstittelen på Amanda-prosjektet er ”masker med mening”.

Vil gi tilbake

De femten medlemmene har strikket både hjemme og på sanitetsmøtene på Kløverstua.

- Fint ar vi kan engasjere oss for syke og for tidlig fødte barn. Vi vil fortsette med strikkingen i ukene framover, sier Beate Antonsen, som organiserer opplegget lokalt.

Hittil har kvinnene selv betalt for ullgarnet.

Amanda-prosjektet er oppkalt etter dattera til Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø fra Ålgård. Amanda levde nesten hele sitt liv på nyfødt/barneintensiven på Rikshospitalet. Der gjorde de en fantastisk jobb.

- Vi som foreldre har lyst til å gi noe tilbake, og det gjennom strikking og hekling, skriver ekteparet på nettsiden amandaprosjektet.no

Mister varme

- Små kropper som er syke trenger nemlig ekstra påpass. Mens Amanda lå der, ble vi oppfordret til å strikke til henne. Mest for hennes del, hode, tær og hender er der vi mister mest varme.

- Vi fikk vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange. Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye.

- Vi ser at Amanda-prosjektet har vokst i en helt enorm fart, og nå favner grupper og enkeltpersoner over hele landet vårt, og veksten bare fortsetter. Dette setter oss nå i stand til å levere til samtlige nyfødtintensiver i landet, opplyser Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø til amandaprosjektet.no