Servicevert på Halti-bygget Geir Åge Hansen er stolt over å kunne vise fram miljøfyrtårnsertifikatet.

- Det er artig å endelig få sertifikatet. Vi har jobbet med dette lenge, sier Hansen som har fungert som prosjektleder.

Som Miljøfyrtårn har de innført tiltak der de sparer både penger og miljø.

Trivsel og miljø

I mars 2013 startet arbeidet med å gjennomføre tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø, som kreves av et miljøfyrtårn. Siden da har det blant annet blitt installert solcellelys ute, nattsenking av varme- og klimaanlegg og lys som skur seg av dersom det ikke har vært bevegelse i rommet på en stund.

- En stor del av miljøfyrtårnsertifiseringen går helse, miljø og sikkerhet. Med fokus på helse og trivsel får man ned sykefraværet, sier Hansen.

Han understreker at de ikke kan lene seg tilbake og slappe av. Hvert år skal sertifikatet fornyes.

- Vi har en stor jobb foran oss når Halti II er ferdig-stilt og hele bygget skal bli godkjent, men nå har vi lagt grunnlaget, sier Hansen.

Høgegga barnehage

Hansen forteller at overrekkelsen var høytidelig med både kake og besøk av leder for utviklingsavdelingen Dag Funderud og

ordføreren.

Ordfører i kommunen Lidvart Jakobsen overrakte sertifikatet til Hansen.

Han er stolt over at så mange bygg i kommunen har blitt godkjente Miljø-fyrtårn. Høgegga barnehage mottok sitt miljøfyrtårnsertifikat for et par uker siden.

- Jeg måtte skryte til barna over hvor flinke de har vært til å kildesortere. De har hatt en stor rolle i få godkjent barnehagen som

Miljøfyrtårn, sier Jakobsen.

Trenger du mer enn ett tørkepapir? Miljøgruppa på Halti har hengt opp lapper på alle toalettene om hvordan man kan spare miljøet.