Leder Gry-Hege Kviteberg og hovedtillitsvalgt Wenche K. Leiros organiserer markeringen lokalt sammen med Utdanningsforbundet, Skolens Landsforbund og Norsk sykepleierforbund.

- Vi samles onsdag ettermiddag utenfor Støa på Lyngseidet, sier Kviteberg og Leiros.

Økt usikkerhet

Lederduoen orienterte medlemmene om den politiske markeringen på årsmøtet fredag kveld i Fagforbundet Lyngen.

De beklager at regjeringas forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven vil bety økt usikkerhet og mindre inkluderende arbeidsliv.

LO, UNIO og YS representerer 1,5 millioner arbeidstakere. Organisasjonene ser for seg en framtid med flere midlertidige ansettelser, lengre arbeidsdager, mer pålagt overtid og flere må arbeide på søndager.

- Arbeidstakere over hele landet reiser seg og sier nei takk når regjeringa vil svekke Arbeidsmiljøloven. Det ligger an til å bli den største politiske streiken i norsk historie, sier Wenche K. Leiros.

Fleksibilitet

Gry-Hege Kviteberg er glad for at Fagforbundet Lyngen er med når en samlet fagbevegelse sier nei til forslag, som vil gi mindre medbestemmelse og mindre innflytelse over arbeidsdagen.

- Regjeringa kaller det frihet og fleksibilitet. Det de foreslår er at folk skal jobbe mer overtid, mer i helgene og at færre skal ha fast jobb, forteller Kviteberg.

Den såkalte moderniseringen skal åpne for økt bruk av midlertidige stillinger, lengre normalarbeidsdag, adgang til å pålegge jobbing flere helger etter hverandre og en generell svekking av arbeidstakernes mulighet til å si nei til forandringer i arbeidstida.

- Arbeidsminister Robert Eriksson og resten av regjeringa vet bedre når de forsøker å framstille dette som noe nødvendig og noe folk ønsker seg. Fagforbundet mener at vi ikke har for få midlertidige stillinger. Vi har alt for mange, fastslår Wenche K. Leiros.