I løpet av dette og neste år skal alle statlige etater gå over fra papirpost til digitalpost når brev sendes.

Nå har Norges idrettsforbund og Posten Norge inngått en avtale for å få flere til å skaffe seg sikker digital postkasse. Dugnaden kan gi idrettslag over hele Norge gode inntekter.

Gode penger

For hver nye Digipost-bruker de rekrutterer, får idrettslaget nemlig 25 kroner.

-  Her kan idrettslagene tjene gode penger, og samtidig hjelpe foreldre, besteforeldre og andre bekjente over i en ny tid. Det er en vinn-vinn-mulighet. De idrettslagene som er først på banen, vil ha store fordeler, sier idrettspresident Børre Rognlien i en pressemelding.

Mange i idretts-Norge har erfaring med kakebokser, vaffelsteking og kaffesalg. Den digitale dugnaden krever bare at lagene sørger for at slekt og venner registrerer seg på Digipost.

I tillegg deles det ut 3.000 kroner til den klubben med flest registreringer per utøver per uke. 20.000 kroner er premien til den klubben som til slutt har flest registreringer pr utøver.

Tar i bruk digital postkasse

- Vi synes det er fint at idrettslagene velger å være med på denne digitale dugnaden. Nå er det mange som kommer til å få etterlengtede kroner i klubbkassa. Samtidig bidrar idretten til at flere skaffer seg Postens digitale postkasse, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge i samme pressemelding.

Dersom en klubb med 300 utøvere hver verver fem venner og bekjente, tjener klubben tilsammen kroner 37.500 kroner.