– Jeg er gleder meg til å ta fatt på det arbeidet som er igangsatt av petroleumsrådet så langt, sier fylkesordfører i Finnmark og påtroppende leder i Nordnorsk Petroleumsråd Runar Sjåstad.

Nordnorsk Petroleumsråd (NNP) ble etablert i 2013 som en arvtaker til Kontaktforum for olje og gass i Nord-Norge.

Rådet bidrar gjennom sitt arbeid til å fremme utviklingen av petroleumsnæringen i landsdelen gjennom politisk og administrativt samarbeid.

Godt fornøyd

Ledelsen har ligget hos Nordland fylkeskommune de siste to årene og stafettpinnen går nå videre til Finnmark.

- Nordnorsk petroleumsråd har blitt en viktig arena for diskusjon og politisk samarbeid i landsdelen, og jeg har stor respekt for det arbeidet som er gjort under Nordlands ledelse, sier Sjåstad. Det ligger også store og viktige saker foran oss og jeg ser fram til å ta fatt på arbeidet. Petroleumsrådet er godt fornøyd med utlysningen av 23. konsesjonsrunde og forslag til TFO 2015 som gir store muligheter for petroleumsnæringen i nord, fortsetter han.

- Petroleumsnæringen er svært viktig for Nord-Norge og det er viktig at landsdelen står samlet i sitt arbeid om å legge til rette for utviklingen. Jeg ønsker å fortsette dette arbeidet og bidra til at landsdelen fortsatt kan stå sammen om å fremme regionens interesser.

Tilrettelagt for utvikling

Nordnorsk Petroleumsråd vedtok også etableringen av et prosjekt som skal utrede muligheter for forbedring av de nasjonale rammebetingelsene for næringen.

Målet for prosjektet er å oppnå rammebetingelser som i større grad tilrettelegger for krevende prosjekter og områder av sokkelen med manglende infrastruktur.

– I en situasjon hvor næringen står overfor mange utfordringer er det viktig at vi orienterer oss i forhold til hvilke muligheter vi har for bedre å legge til rette for fortsatt utvikling i nord, avslutter Sjåstad.