Leder Johannes Grønvoll opplyser at torsdagens behandling i utvalget skjedde bak lukkede dører. Konklusjonen er imidlertid tilgjengelig.

- Vi valgte å lukke dørene på grunn av personopplysninger. For utvalget dreier Lyngenhallen seg om sak, ikke om personer, sier Grønvoll.

Kontrollutvalget vedtok allerede for to år siden å foreta en selskapskontroll, men det er ikke blitt fulgt opp.

Rutinemessig

Kontrollutvalget vedtok at det foretas selskapskontroll av de kommunale selskapene Lyngenhallen Drift og Lyngen Servicesenter. Kontrollen blir gjort av sekretariatet.

- Vi legger opp til en rutinemessig kontroll.

- Hvorfor foreta kontroll?

- En årsak er oppfølging av vedtaket fra 2013. Det andre er at utvalget har mottatt bekymringsmeldinger om at alt ikke er i orden i selskapet.

Grønvoll vil ikke opplyse hvem som har kontaktet kontrollutvalget.

- Jeg vil ikke uttale meg om selve saka.

På generalforsamlingen, som består av formannskapet, ble Lyngenhallen Drift AS oppløst med virkning fra 31. desember 2014. Det ble opplyst at Lyngen/Karnes IL hadde opparbeidet seg gjeld på 300.000 kroner i leie av hallen.

- Gjelden er en del av det totale bildet. Vi er i en fase hvor vi samler inn fakta, bekrefter leder Johannes Grønvoll i kontrollutvalget.

Ikke behandlet

Irene Sørensen og Kjell-Ivar Robertsen var styremedlemmer i hallselskapet, hvor Johnny Hansen var leder.

Sørensen og Robertsen opplyser i et brev datert 4. januar til Lyngen kommune at nedlegging av selskapet ikke var behandlet av et samlet styre. De mener at de ikke har noe mandat til å uttale seg når avgjørelsen allerede er tatt.

- Vi anser at våre verv gikk ut ved årsskiftet. Vår myndighet og makt har ikke noen betydning for videre behandling, sier Irene Sørensen og Kjell-Ivar Robertsen.

De har i styremøte påpekt at deres innstilling er at Lyngenhallen Drift består med utvidet aksjeportefølje, nytt og eventuelt utvidet styre. De betrakter aksjeselskap som den beste driftsformen for Lyngenhallen.

Kjell Ivar Robertsen og Irene Sørensen opplyste i et brev til Lyngen kommune at nedlegging av hallselskapet ikke var behandlet av et samlet styre. Foto: Arkivfoto