Dermed står dommen fra lagmannsretten ved lag, og rederiet må betale fylkeskommunen millioner for arbeidet med å tilpasse kaiene til de nye hurtigbåtene.

Det var i midten av november i fjor at Hålogaland lagmannsrett dømte Boreal Transport Nord AS til å betale fylkeskommune 10 millioner kroner i erstatning for manglende tilpasning av de nye båtene i Tromsø-Harstad ruta.

Boreal anket saken inn for Høyesterett.

Skadet omdømmet

Ankeutvalget har nå enstemmig avgjort at anken ikke tillates fremmet, og samtidig tilkjent fylkeskommunen dekning av saksomkostninger. Det betyr at lagmannsrettens dom blir stående.

- Dette har vært en sak som har påført fylkeskommunen mye negativ omtale i media og som slik har skadet vårt omdømme hos våre passasjerer. Derfor er jeg i dag glad på vegne av våre passasjerer for at Troms fylkeskommune gjennom høyesteretts behandling har vunnet saken, og slik også tilbakevist alle de påstander som har vært rettet mot fylkeskommunen, ikke minst av media, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Krav på erstatning avvist

Lagmannsretten kom i sin dom til at fylkeskommunen ikke skal dekke innleie av erstatningsbåtene "Fjordkongen" og "Fjorddronningen" i perioden mai-juni 2011, fylkeskommunen har krav på en erstatning på 10 millioner kroner for tiltak som ble gjennomført på kaiene som følge av at Boreal sine båter ikke var tilpasset anløp av kaiene i Tromsø – Harstad ruta.

I dommen ble også Boreal sitt krav på erstatning for skader på båtene ble avvist.

Fylkeskommunen ble også tilkjent dekning av sine saksomkostninger med 700.000 kroner av lagmannsretten.