Lokalpolitiker Reidar Lund stod fremst i velkomstkomiteen. Begivenheten ble feiret på venterommet med kaffe, kake og blomster.

- En gledens dag, smiler Lund.

KrF-politikeren tok initiativ til å organisere sammenkomsten mandag ved lunsjtider. Helsesenteret i Sør-Lenangen har vær stengt i fire og en halv måned mens Schousgaard tok sin Nord-Norgespermisjon.

Kortere avstand

- Hele bygda synes det er betryggende å ha Schousgaard og Lillevik tilbake. De som har lengst vei, måtte kjøre til sammen fjorten mil for å oppsøke legen på Lyngseidet. Vi har fått god behandling. Utfordringen er store avstander, sier Lund.

Han påpeker at pasienter bruker mye mindre tid ved å dra til helsesenteret i stedet for til Lyngseidet.

Lund tekker også fram den jobben Marit Lillevik utfører som spesialsykepleier.

- Hun er dyktig til å løse problemer. Vi kaller henne for ”lille-doktoren”. Både hun og Schousgaard tar pasientene på alvor, forteller Reidar Lund.

Ingen flytteplaner

Lege Christian Schousgaard opplyser at han har brukt permisjonen til å innrede en leilighet i Frankrike.

Han har imidlertid ingen planer om å flytte fra ytre Lyngen.

- Jeg er innstilt på å bli her i noen år, hvis Lyngen kommune viderefører dagens rammebetingelser. Vi er i en ryddig og dialog med arbeidsgiveren.

- Hvordan har innbyggerne merket at helsesenteret har vært stengt siden oktober i fjor?

- Jeg tror de er blitt veldig godt ivaretatt på legekontoret på Lyngseidet. Jeg har som fastlege mistet 50 personer, slik at jeg har 800 igjen på lista. De som har bytter fastlege, har nok vært usikker på om jeg kom tilbake til Sør-Lenangen.

Schousgaard finner grunn til å understreke at legene i Lyngen står samlet.

- Vi er på helsesenteret i Sør-Lenangen avhengig av et velfungerende legekontor på Lyngseidet og motsatt. Legene må ha gode arbeidsforhold. Vi er ikke kommet i mål med prosessen på Lyngseidet, sier lege Christian Schousgaard.