Etter flere tiår med ønske om å få realisert en båthavn, gjorde utvalget et enstemmig vedtak om å realisere prosjektet.

Ordfører i Kvænangen kommune, Jan Helge Jensen, forteller at vedtaket på mange måter er historisk.

- Bedre liggeforhold for båter i Burfjord har vært en sak som flere har kjempet for å få til gjennom mange år. Det har vært forsøk tidligere som ikke har vært vellykket, men nå har vi fått en prosjektering av småbåthavna som er tegnet inn på kystsoneplanen, sier han.

Langt bedre forhold

Båthavna blir også lagt til en plass som er isfri hele året.

- Burfjord er sentrum i Kvænangen og når flytebrygga tas inn om høsten i oktober til den settes på plass igjen i april, så finnes det ikke en eneste plass i sentrum av kommunen der man kan gjøre strandhugg, sier han.

I kystsoneplanen er det avsatt areal til småbåthavn på østsiden av Burfjorden, på sørsiden av Skogeng.

E6 går langs land forbi det aktuelle området, og planlagt arealbruk krever adkomst fra nettopp E6.

Det er fiskere som først og fremst vil nyte godt av den nye havna, hvor både tilgang til strøm, vann, hus og parkeringplass er inkludert i planene.

- Når vi søker så er det med bakgrunn i fiskernes behov. At man også får en plass for fritidsbåter på kjøpet er naturlig, sier han.

Noe å glede seg til

Totalt bevilget formannskapet 500.000 kroner til regulering og prosjektering av anlegget.

- Nå er startskuddet gått og jeg har ikke troen på at noe kan forhindre at den blir realitet. Slår alle krefter til tror jeg vi kan slå fast at det blir en havn og noe man kan glede seg til, sier Jensen.

Tanken er at havna skal stå ferdig sent i 2016 eller tidlig 2017.

- Så får vi krysse fingrene for at vi får ekstern støtte. Kommunen går i allefall inn med den andelen som er synliggjort, sier ordføreren.

Godt arbeid

Jensen ønsker å fremheve arbeidet administrasjonen, næringsutvikling og teknisk avdeling har gjort med tanke på prosjektet.

- De har jobbet veldig godt for å få dette til, sier han.

1. mars var fristen for å søke Kystverket om midler og han ser for seg at også de vil gå inn i prosjektet.

Hele anlegget er anslått til å koste et sted mellom 3,8- til 4 millioner kroner, noe han beskriver som en overkommelig sum.

- I løpet av mars kommer også kommunen til å ta et initiativ til et orienteringsmøte om havna for interesserte, sier han.