Camilla (9), Andreas (11) og pappa Gunnar Alberg, er ute på 15. etappe i sitt "Norge på langs med barn" prosjekt.

Med seg på denne etappen har de Vidar Vollan, en god venn av familien som også har vært med på tre av de tidligere etappene.

Mor Torunn har også vært med på flere av etappene, men denne gangen følger hun opp eventyrerne hjemmefra via satellitt-telefon og GPS-sporing.

Da første etappe startet på Lindesnes i 2008 var barna tre og fire år gamle, nå seks og et halvt år senere, er de snart i mål på nest siste etappe.

Hvis alt går etter planen, skal siste etappe fra Skibotndalen til Nordkapp, gjennomføres i løpet av sommerferien i 2015.

Sikkerhetsrutiner viktig

Gunnar Alberg oppfordrer andre småbarnsforeldre til å komme seg ut på tur.

- Alt handler om å komme seg ut av godstolen, planlegge godt og sette seg langsiktige mål. Hvis man klarer det, ligger alt til rette for å få uforglemmelige opplevelser i lag med barna, forteller han.

Han sier videre at det er viktig med godt utstyr og gode sikkerhetsrutiner, både med tanke på egen sikkerhet og som trygghet for de som sitter hjemme.

Til navigering bruker reisefølget både kart, kompass og GPS.

Skulle det oppstå forsinkelser eller uhell underveis, har de også med seg satellitt-telefon og personlig nødpeilesender (SPOT).

Lang tur

Etter et kort men trivelig møte med Fjelltjenesten fortsetter turfølget inn i snøføyka i retning Gappohytta, som er neste overnattingssted for firkløveret.

Derfra går turen videre til Gåldahytta og til slutt Galgojavri i Skibotndalen, som er målet for denne etappen.

Når familien etter siste etappe er framme på Nordkapp, vil de ha tilbakelagt 330 mil.