Hjertesyke Odin Larsen var i elendig form da han oppsøkte legekontoret på Sonjatun. Legene mente det var «bæs» og ufarlige muskelsmerter. – Dette holdt på å gå veldig galt, sier Odin Larsen (64).

Dette melder Nordlys i dag.

Til avisa forteller den pensjonerte styrmannen fra Uløya om hvordan han flere ganger var hos leger i Nordreisa på Sonjatun, men ble sendt hjem igjen med paracet og sovepiller.

– Jeg hadde vondt i brystet og var veldig tungpustet. Jeg var sikker på at noe alvorlig var i gjære. De undersøkte meg og ga meg noen piller. Deretter ble jeg sendt hjem, forteller han til Nordlys.

Alvorlig syk

21. november i fjor dro han igjen til Sonjatun, og denne gangen ble det slått alarm. Da Larsen kom til UNN uttalte leger der at det var rart han fortsatt var i live. Det ble konstatert at han var alvorlig hjertesyk, hadde infeksjon og lungeødem. Han hadde også både lever- og nyresvikt.

Behandlingen på Universitetssykehuset i Tromsø var så omfattende at han ble liggende der i tre uker.

Beklager

Kommuneoverlege Øyvind Roarsen sier til Nordlys at de ikke har samme muligheter for å stille kompliserte diagnoser som det man har på større sykehus.

– I dag kjenner vi fasiten på dette, og det er åpenbart at det hadde vært bedre for Odin Larsen om han hadde blitt lagt inn på sykehus tidligere. Dette var imidlertid ikke en åpenbar konklusjon for de legene ved legesenteret som behandlet han, sier Roarsen til Nordlys.

- Noen ganger blir konklusjonen feil og jeg kan ikke annet enn å beklage dette.