Torsdag i neste uke er siste arbeidsdag for rådmann Ellen Beate Lundberg i Storfjord. Formannskapet skal også da ta stilling til hvem som skal vikariere i stillingen frem til ny administrativ leder er ansatt.

Nå foreligger også søkerlista over de som ønsker stillingen som rådmann i Storfjord. Ni søkere skal nå konkurrere om å lede kommunen videre, en prosess som utføres av Bedriftskompetanse på oppdrag fra Storfjord kommune.

I august

Fungerende ordfører Inger Heiskel sier til avisa at nå begynner prosessen med samtaler med kandidatene som Bedriftskompetanse skal utføre, og hvor kommunen vil gi sine innstillinger.

– Dernest vil vi gjennomføre intervjurunde med de mest aktuelle kandidatene, opplyser varaordføreren.

Storfjord kommune har nedsatt et eget intervjuutvalg som skal foreta utvelgelsen av Lundberg sin etterfølger, et utvalg bestående av Hallgeir Naimaik (H), Arvid Lilleng (Fjordfolket) og Inger Heiskel (Ap).

– Målet er at vi skal ha alt klart i utgangen av april, slik at vi har en ny rådmann på plass fra 1. august, opplyser Heiksel.

Lite kontinuitet

Det har vært stor utskifting av rådmenn i Storfjord de siste 30 åra, noe som også mangeårig kontorsjef Trond-Roger Larsen har fått erfare.

– Vi har vel hatt over 10 rådmenn siden 80 tallet, og foruten om Maar Stangeland (7 år) og Ellen Beate Lundberg (4,5 år) har de aller fleste vært par år i stillingen, opplyser Larsen. Han har selv vært konstituert rådmann flere ganger, men også fra år 2000 - 03 da kommunen valgte å ikke lyse ut stillingen.

Larsen trur at årsaken til de mange utskiftingene ligger i at de fleste har ikke hatt tilknytning til kommunen, stor arbeidsmengde og som et steg på karrierestigen.

Larsen er også nå forespurt om å være konstituert rådmann frem til Storfjord har tilsatt en ny.

Jobben som rådmann er ifølge Larsen en svært krevende og tidkrevende stilling. De kommende åra med ny kommunereform og de ventende kommunesammenslåingene, vil nok også være svært utfordrende oppgaver for kommunens administrative leder