Årvik- og Langfjord Grunneierlag arrangerte for første gang konkurransen i 2009, og har siden da gjennomført den hver eneste påske.

- Det har vært en suksess fra dag én, og noe vi dro i gang for å få litt ting til å skje i påska ute på Arnøya. Det har vært godt oppmøte og vi har faktisk hatt opp mot 200-250 stykker ute på isen - det er ganske bra på Arnøya, sier Jim Thomassen i grunneierlaget.

En del av de er feriefolk, men også folk fra nærområdene i Skjervøy kommune tar turen til øya for å delta på den sosiale happeningen.

Sosialt på isen

Thomassen forteller at det i løpet av dagen også blir delt ut gode premier, blant annet til de som haler nest største og største fisk opp fra vannet.

Det koster noen kroner og delta i følge Thomassen, men barn slipper til gratis.

- Det har aldri vært noen intensjon å tjene penger på dette. Det er for å lage litt liv å røre, og vi kjører ut det meste i premier, sier han.

Først og fremst er det en sosial samling for folk som har lyst å tilbringe dagen ute på isen, ta en prat med andre folk og kose seg med en kaffekopp.

Ildsjeler

Han forteller videre at grunneierlaget i tillegg til å arrangere fiskekonkurransen, gjennom noen ildsjeler også har lagt en god del arbeid i å kultivere vannet.

Stort sett blir det tatt stor fisk hvert eneste år.

- Jeg tror den største som er vunnet premie på veide 1,8 kilo, sier han.