Trond Skotvold er et kjent navn for mange. Fram til i mars var han NHO-direktør i Troms og Svalbard, og slik sett en kjent skikkelse. I Kåfjord har han derimot holdt en langt lavere profil.

- Vi har jo fritidsboligen vår i Olderdalen som vi pendler til hele tiden, sier Skotvold (53).

– Jeg kjenner mange i Kåfjord og kommunen også, men har nok en jobb å gjøre for å bli kjent som politiker.

Partiuavhengig

Det er mange år siden han var aktiv som politiker.

– Jeg var ungdomspolitiker, men siden har det ikke vært noen aktiv politisk karriere. Men jeg kjenner jo politikken gjennom både NHO-jobben og andre jobber jeg har hatt. Å være NHO-direktør er jo en nokså politisk oppgave der du jobber med, for og av og til mot politikerne.

Han mener NHOs forhold til Høyre tilhører historien.

– Vi må tilbake til den tida da Karl Glad va NHO-leder for å finne sist NHO betalte Høyre støtte. I dag er det en uavhengig organisasjon med medlemmer fra alle politiske leirer.

I mars forlot han NHO-stolen. Siden har han vært jobbsøker.

– Det er jo kanskje litt spesielt å være både jobbsøker og ordførerkandidat, men det er utfordring jeg får ta etterhvert. Akkurat i øyeblikket er jo begge delene nokså åpent. Og får jeg tilbud om jobb, så får jeg ta stilling til det.

Familie

Trond Skotvold er trønder. Tilknytninga til Kåfjord kommer via kona.

– Fruen er kåfjordinga, ja. i 2000 kjøpte vi en bolig i Olderdalen som vi har som fritidsbolig, og den pendler vi til hver eneste helg. Tilknytninga i dag er tilKåfjord, sier han, og ler.

– Lovverket tilsier at vi kan ha boligen registrert som fritidsbolig, så slik er det, men det er jo her vi er.  Og nå vil vi jo naturligvis flytte hit.

Mål om flertall

I dag har Arbeiderpartiet åtte av de i alt 17 plassene i kommunestyret. Sammen med Senterpartiets to representanter innehar de flertallet.

– Målet er naturligvis å få flertall også etter dette valget. Vi skal i alle fall ut og informere om vårtpartiprogram og så får velgerne avgjøre.

Han ser det slett ikke som problematisk at Bjørn Inge Mo står på 3.plass, og dermed er nokså sikret en plass i kommunestyregruppa.

- Det er bare positivt. Skulle ting skje, så forholder vi oss til det, men i utgangspunktet så er det en styrke, sier Trond Skotvold.