I valgfaget, Innsats for andre, lærer elever i 9. og 10. klasse på Storslett ungdomsskole frivillig arbeid. Som en del av faget planla og gjennomførte gruppa en antimobbedag for elvene på Moan og Storslett skole.

Torsdag ble elever fra Moan og Storslett skole samlet i idrettshallen for lek og moro i arbeid mot mobbing.

- Vi var over 160 stykker bare fra Moan. Det var utrolig hvor fint det gikk og hvor gøy elevene hadde det, forteller inspektør på Moan Skole, Line Bertelsen Løvoll.

Elevene koste seg

Både Moan skole og Storslett skole er med i Olweus-programmet mot mobbing og anti-sosial atferd. Arrangementet fra valgfagsgruppa er et ledd i arbeidet med Olweus-programmet.

- Elevene koste seg med blant annet potetløp, stolleken og sangleker. Det var tydelig at de satte pris på antimobbedagen, sier Løvoll

- Fantastisk flinke

Innsats for andre-klassen hadde opplegg på Storslett og i Rotsund. På Storslett var det ti jenter som tok seg av arrangementet.

- De var fantastisk flinke. Vi er så fornøyde med dagen, og vi håper dette kan bli en årlig aktivitet, sier Løvoll.

Hun tror slike antimobbedager har effekt og motvirker mobbing. En dag med fokus på antimobbing og moro mener hun skaper en mer sammensveiset gjeng og bedre trivsel blant elevene.

- Jo mer elevene får leke sammen, jo flere positive opplevelser de har sammen desto vanskeligere blir det å være plage noen senere, sier Løvoll