Lørdag 28. mars klokken 20.30 skal millioner av mennesker over hele verden nok en gang vise sitt miljøengasjement ved å slå av lyset i én time.

Mange opplever Earth Hour som en ren symbolkampanje, men dypest sett handler den om å mobilisere mennesker verden rundt for en bærekraftig framtid.

Nord-Troms kommunene har gjennom kommunedelplan for energi og klima som mål at hele regionen skal delta i Earth Hour.

Med en mørk time lørdag kveld viser du ditt engasjement for miljøet. "Dessuten er det flott at vi sammen med resten av verden har en time eller en kveld med stearinlys som eneste lyskilde", skriver Nordreisa kommune på sine hjemmesider.

Fakta:

  • Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering der folk over hele verden blir oppfordret til å slukke lyset en time for klimaet.

  • Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak kampanjen, som ble avholdt for første gang i Australia. Den symbolske markeringen har som formål å øke bevisstheten rundt klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time.

  • Earth Hour så dagens lys i Sydney, Australia i 2007 hvor to millioner deltok.

  • I 2008 hadde det blitt en global bevegelse hvor 50 millioner mennesker i 35 land deltok. Året etter hadde det blitt verdens suverent største klimakampanje. Bortimot en milliard mennesker var med.

  • På deltakerlisten var 88 land og 4000 byer. Over hele verden slukket kjente ikonbygg lyset, blant dem for eksempel pyramidene i Giza, Frelserstatuen i Rio og Fugleredet i Beijing.

  • Norge var offisielt med for første gang i 2009. I 2010 deltok 1.8 millioner nordmenn over 18 år. Og på verdensbasis slukket 4616 byer lyset i 128 land.

Kilde: Wikipedia.org