Summen kan måle seg med det aller beste som har blitt samlet inn de siste årene.

- En stor takk til alle som har bidratt til dette gode resultatet. Takk til konfirmantene som gikk med bøssene, til foreldre som kjørte dem, og til banken på Storslett som tok imot pengene sent på kvelden. Og takk, naturligvis, til alle som ga små og store gaver. Vi er takknemlig for den givergleden som er blitt vist, sier prestene i Nordreisa som har ledet aksjonen lokalt, Hans Erik Schjøth og Bjørn Ivar Hammervold.

Vann er viktig

I krisesituasjoner er tilgang til vann ekstremt viktig, og tema for årets fasteaksjon er "Klima og vann". Hvor katastrofen er et faktum, er Kirkens Nødhjelp tilstedeværende med vann.

I dag regner man med at 780 millioner mennesker ikke har tilgang til rent vann. Det tilsvarer ca. hvert niende menneske på jorda.

Mange steder må kvinner og jenter gå times vis for å hente vann, og det er ofte forurenset.

Du kan fortsatt gi

Gjennom å støtte Kirkens Nødhjelps innsamling kan hver enkelt av oss hjelpe mange mennesker med det vi tar som en selvfølge: rent vann.

På landsbasis har om lag 40.000 bøssebærere deltatt og i fjor ga aksjonen et samlet resultat på 36 millioner kroner.

For dem som ikke har fått gitt sitt bidrag, er det fortsatt mulig å støtte aksjonen gjennom kontonummer 1594.22.87493 eller givertelefon 82 04 40 88. Du støtter da aksjonen med 200 kroner.