Han er skuffet over det han mener er dårlig informasjon fra arrangørene.

- Jeg solgte bidos under festivalen, men salget gikk dårlig – jeg gikk med et dundrende underskudd. Grunnen til det er at arrangørene endret traseen hvor reinkappløpet skulle foregå, slik at jeg plutselig var i ingenmannsland. Jeg synes arrangørene burde informert meg på forhånd, så jeg kunne flyttet lavvoen nærmere traseen før start. Men istedenfor satt jeg der som svarteper alene, og salget gikk deretter, sier Eira. Eira legger til at han var plassert omtrent 50 meter fra der løpet foregikk.

Eira mener også at arrangørene burde ha informert deltakerne om at det ble solgt bidos på Feskivalen.

-Jeg trodde arrangørene hadde informert for salget av bidos, men det kom ikke opp plakater før på slutten av arrangementet. Arrangørene syntes kanskje festivalen gikk bra, men som førstegangsdeltaker er jeg mektig skuffet, sier han.

200 porsjoner

Eira ringte arrangørene på forhånd for å høre hvor mange deltakere som var ventet til festivalen.

- De svarte at de trodde det kom 400 til 500 mennesker, og at de trodde halvparten ville kjøpe mat, så derfor laget jeg omtrent 200 porsjoner med bidos. Jeg jobbet så mye for at det skulle bli nok mat og god mat, men så skjedde det at jeg ikke fikk informasjon om at løpet ble flyttet. Jeg ble så skuffet og oppgitt etter så mange timers arbeid.

- Jeg har sendt en skriftlig klage med et krav på beløpet jeg har tapt på dette, men jeg har enda ikke fått svar. Det er mye arbeid å lage så mye bidos, sier Eira.

Ga restene til helsesenteret

- Etter Feskivalen ga jeg en hel kasserolle med bidos til helsesenteret på Skjervøy, og i ettertid har de sagt at de var veldig fornøyde med maten. Det var fint å høre, sier han.

Til tross for Eiras kritikk mot arrangørene, tror han at publikum og deltakerne storkoste seg på reinkappløpet.

- Jeg tror deltakerne og publikum koste seg skikkelig på reinkappløpet, avslutter Eira.