En hver som har forsikret bilen, kjenner spørsmålet. Hvor høy kjørelengde behøver du?

Lengden du oppgir avgjør gjerne prisen på forsikringa. Mange kilometer koster mer enn få. Og årsaken er naturligvis at jo lengre du kjører, jo større er sjansen for at noe skjer, samt at bilen synker i verdi.

Noen velger å gamble på lav kjørelengde i håp om å spare noen kroner.

Feil

Det er feil, mener kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Riktig kjørelengde er lønnsomt.  Kjører du bilen mindre enn det du oppgir, betaler du for en forsikring du ikke trenger. Da kan du spare flere tusen kroner i året på å justere kjørelengden ned, sier Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Dersom du kjører lengre enn den oppgitte kjørelengden kan det også bli dyrt dersom du får en skade.

– Da vil erstatningen kunne reduseres, og det kan fort bli kostbart dersom skaden er omfattende, sier Ole Irgens videre.

Sjekk

Han har følgende råd til bilistene:

- Sjekk kilometerstanden på bilen allerede i dag, og se om du har riktig kjørelengde på forsikringen. Kontakt selskapet ditt dersom du er i tvil om hvilken kjærelengde du har betalt for. Dersom du har flyttet eller byttet jobb slik at kjøremønsteret ditt har endret seg, er dette ekstra aktuelt, fremholder Irgens.

Få forskjeller

Tryg opplever at det ikke forskjell på folk når det gjelder å ha kontroll på kjørelengden.

– Kundebehandlerne våre har inntrykk av at norske kunder er ganske like når det gjelder å være oppmerksomme på kjørelengden, når vi ser på alder, kjønn og bosted. Alle har et like godt forbedringspotensial, for å si det sånn.