Selv om det ikke ble en helg med strålende sol fra skyfri himmel, vrimlet det av glade og fornøyde skifolk på Lyngseidet.

Et busslast med 40 ivrige topptur-entusiaster på tur med utestedet "Cafe Flyt» måtte gjøre om på sine planer om tur til Kåfjord da ferga sto med motorhavari lørdag morgenen.

I stedet ble det tur til Rørnestinden på Lyngseidet.

- Det var en del folk på tur i området, men det ble en fantastisk plan B, sier guide Espen Nordahl fra Midnight Sun Mountain Guide etter at alle er samlet ved fergekaia til grilling og afterski.

High Camp Lyngen

For samtidig med de 40 skikjørerne fra Tromsø, arrangerer skimagasinet «Fri Flyt» sin årlige High Camp Lyngen denne helga.

Lørdag var det da også turer til Rørnestind, Fastdalstind og Daltind hvor over 100 toppturister fra hele landet kunne nyte god skikjøring i Lyngen.

- Det virker som alle har det bra, og er fornøyd tross mangel av sol, sier Lyngenguide Mikal Nerberg til Framtid i Nord.

I dag venter nye turer i Lyngsfjellene, og selv om ikke Lyngsalpene viser seg fra sin beste side rent værmessig.

High Camp Lyngen har siden den først ble arrangert i Lyngen 2005 vært en suksess hvor det alltid har vært rift om festivalbilletter. Fjorårets camp ble samtlige 100 billetter revet bort på under 10 minutter.

STEMNING: Guide Espen Nordahl kan melde om god stemning og fornøyde skikjørere på Rørnestind lørdag. Foto: Jan Arild Hansen