- Vi satser på å kunne ta i bruk havna en av de første dagene i juni, sier Frank Henriksen.

Han er nestleder i interimsstyret i Lenangsøyra Småbåthavn AS, hvor Andreas Kiil er leder. Øvrige i styret er Kaj-Roger Kviteberg og Willy Roar Pedersen

- Samlet investering er på 300.000 kroner. Vi legger opp til mange dugnadstimer. For foreningen blir dette en nullregnskap, forteller Henriksen.

Tretten båter

Planleggingen startet for en måned siden. Småbåtbrygga i betong blir på femten meter og har tretten båtplasser. Elleve av disse leies ut på fast basis til medlemmer, mens de to siste skal brukes til gjester for kortidsleie.

- Bare en plass er ennå ikke leid ut. Lokale hytteeiere viser størst interesse for å sikre seg båtplass, sier Henriksen.

Meterprisen i båthavna er 8.000 kroner. For de fleste blir engangsinvesteringen på 20.000 kroner for å sikre seg plass. Årlig avgift er på 2.000 kroner. Prisen betraktes som relativt rimelig.

Skaper bolyst

- For foreningen blir det et nullregnskap. Utgiftene finansiertes med inntektene fra leie av båtplass.

- Når er havna klar for bruk?

- Går tingene slik vi forutsetter, er alt på plass tidlig i juni. I en senere fase legger vi inn vann, og deretter strøm. Småbåthavna blir en viktig trivselsfaktor og skaper bolyst på Lenangsøyra.

Frank Henriksen utelukker ikke at det om noen år kan bli aktuelt å utvide havna. Kystverket har gitt dispensasjon til 20 meter.