Forsikringsselskapet Gjensidige har gjort beregninger som viser at det repareres eller skiftes frontruter for over fire millioner kroner i Nord-Troms. Dette hvert år og kun på grunn av steinsprut.

- Alle som har kjørt bil en stund har nok opplevd et «pang» og fått en liten «rose» i frontruta. Når snøen smelter blir småsteiner i veibanen virvlet opp og smeller inn i frontruten, sier Pål Rune Eklo, informasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

Totalt ble det i Norge i fjor meldt inn over 232 000 saker der bilen måtte på verksted. Forsikringsbransjen utbetalte 1,4 milliarder kroner for denne typen glasskader.

Gjensidige oppfordrer til å reparere steinsprutskader så fort som mulig. Dersom man venter må man kanskje skifte frontrute, og det er langt mer kostbart for både selskapet og bileieren.

- Mange av skadene kan heldigvis lett repareres og bileiere med delkasko eller kasko kan reparere steinsprutskaden gratis. Vi oppfordrer til å reparere skaden så raskt som mulig. Forverrer den seg og ruten må skiftes, er det en egenandel på 2 000 kroner, sier Eklo.