LYNGEN: Torill Hammervoll er oppgitt over tregheten. Hun står fram som nestleder i Fremskrittspartiet i Lyngen.

Lyngen kommune daterte brevet torsdag 16. april.  Det ble frankert dagen etter og sendt som B-post. Onsdag 22. april lå brevet i postkassen til Hammervoll. Hun mottok samtidig et brev, som var stemplet 21. april, fra et firma i Tromsø.

Lanserer løsning

Hammervoll ser et miljøperspektiv i saken.

- Vi prater gjerne om å spare miljøet. Vi tenker imidlertid ikke på miljøet når posten sender et brev fra Lyngseidet for sortering i Tromsø, for så returnere det til Lyngseidet.

Hun lanserer ei løsning, som hun har registret benyttes i Sverige.

- I ”Post i butikk” på Støa settes det opp en rød postkasse, som merkes ”lokal post” innenfor postnummer 9060 Lyngseidet. Jeg har inntrykk av at det ikke dreier seg om store mengder med brev.

Forslaget innebærer at 9060-posten sorteres på Lyngseidet, og kan dagen etter leveres til kundene i bygda. Ordningen vil bety besparelse både i antall dager før posten er levert og for miljøet.

Ikke mulig

Kurth Engenes, som er koordinator for Posten i Lyngen, bekrefter at fem dager er normal leveringstid for B-post. Dette er innenfor kravene fastsatt i konsesjonen.

Han opplyser at Hammervolls forslag om lokal sortering av 9060-posten ikke lar seg gjennomføre i praksis.

- Vi får all post til Lyngseidet ferdig sortert i Tromsø, sier Kurth Engenes.

Sløseri

Torill Hammervoll tar også opp et annet eksempel med post fra Lyngen kommune. Hun betaler eiendomsskatt for bolig, uthus og tomt i Rottenvik.

- Først kom tre brev med skattesedler, og noen dager senere tre brev med giro for betaling av eiendomsskatt. Portoen utgjør sju prosent av det beløpet jeg betaler hvert halvår i eiendomsskatt.

Hun mener det burde være mulig å sende tre skatteseder i en konvolutt og tre giroer i neste konvolutt, - og aller helst alle seks brevene i en og samme forsending.

- Lyngen kommune ville spart mye i porto ved å sortere posten bedre på rådhuset. Nå framstår det som sløsing, forteller Torill Hammervoll.