Rundt 6.500 mennesker er bekreftet skadd siden det kraftigste jordskjelvet rammet landet med en styrke på 7,8 lørdag.

Siden har en rekke etterskjelv rystet Nepal, og flere hundre tusen mennesker har tilbrakt nok en natt utendørs.

Mens stadig flere døde blir gravd ut av sammenraste bygninger, fortsetter mandag overlevende å kremere sine kjære under åpen himmel ved byens elver, i tråd med hinduistisk tradisjon.

Kirkens Nødhjelp sender folk

Fire medlemmer fra Kirkens Nødhjelp reiser mandag ettermiddag til Nepal for å bistå etter jordskjelvet i helgen.

De fire består av en vannekspert, en beredskapssjef og to i kommunikasjonsenheten, opplyser Hege Kristin Ulvin i Kirkens Nødhjelp. Organisasjonen har tidligere sendt vann- og sanitærutstyr.

Mandag reiste også 34 redningsfolk og fem hunder fra Oslo brann- og redningsetat, Oslo universitetssykehus og Norske Redningshunder til Nepal. De håper å ankomme det jordskjelvrammede landet mandag kveld.

- Delta i hjelpearbeidet

Norges hovedprioritering etter jordskjelvet i Nepal er å hjelpe dem som er rammet av katastrofen, sier utenriksminister Børge Brende (H). Han oppfordrer nordmenn i landet til å delta i hjelpearbeidet.

– Hovedfokuset nå er ikke å få nordmenn hjem, men å hjelpe folk som er rammet av jordskjelvet. Jeg har forståelse for at nordmenn ønsker å komme ut av landet, men det er også fullt mulig å hjelpe til for dem som ønsker det, sier Børge Brende til P4.

Utenriksministerens far er selv i landet.

Ikke gjort nok

- Noen nordmenn i Nepal har uttalt at Utenriksdepartementet (UD) ikke har gjort nok for å få dem hjem. Departementet oppfordrer nordmenn som vil reise fra Nepal om å oppsøke sine reisebyråer for mer informasjon, opplyser pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen til NTB mandag.

Over 200 nordmenn var i Nepal da jordskjelvet inntraff i helgen. Myndighetene har ikke kommet i kontakt med i underkant av ti av dem. Det er ikke meldt om noen skadde eller omkomne fra Norge.

Utenriksminister Børge Brende besøkte Røde Kors i Oslo søndag i forbindelse med jordskjelvkatastrofen i Nepal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix