Det foreligger et forslag om gå over til vekslingsmodellen for vg2-kursene Helsefagarbeider og  Barne – og Ungdomsarbeider.

Denne modellen går i hovedsak ut på at elevene bruker tre år på å fullføre teori – og praksisdelen og ta fagbrevet.

- Vi håper at dette gir skolen flere søkere og at flere elever fullfører utdanningen. sier Olaug Bergset.

Forslaget innebærer også at store deler av teoriundervisningen etter vg1 kan bli flyttet til skolestedet i Nordreisa. Rektoren mener at det ligger flere grunner bak dette forslaget.

Kun ni søkere

- I dag har vi, med forbehold, ni søkere totalt til disse kursene. Om vi ikke gjør noe, kan resultatet bli at vi mister begge tilbudene. Vi har også fått tilbakemeldinger fra elevene selv om at de ønsker å gå i Nordreisa, sier Bergset.

Vekslingsmodellen vil også være et tilbud for voksenopplæringa og at unge voksne, som har mistet studieretten til VGS, kan få tilbud om studieplass. Selv om mye av teoriundervisningen skulle flyttes til Nordreisa, mener Bergset at det ikke er grunn til å tro at skolestedet på Skjervøy skal legges ned.

- Vi arbeider med flere utviklingsprosjekter på skolestedet, som samarbeid med næringslivet og kommunen, legger hun til.

Opprettes ny klasse

- Det er ikke tilfelle. All praksisen kan kunne tas i hjemkommunen til elevene og om det er mulighet for det vil også noe av undervisningen legges til Skjervøy, om det er hensiktsmessig. Vi vil utvikle mulighetene til å ha undervising via lyd- og bildeoverføring, slik at elevene kan få undervisingen der de er, forklarer Bergset.

Hun legger vekt på at det nå vil opprettes en klasse med vg1 Helse og oppvekst på Skjervøy fra høsten av, og at ingen av lærerne ved helsefag vil miste jobben.

- Det viktigste er at man holder elevene i Nord-Troms. Jobben min er å drive en videregående skole med to skolesteder og jeg har ingen intensjon om å legge ned skolestedet på Skjervøy, sier Bergset.

Uenig i kritikk

At flere mener prosessen i denne saken har vært kritikkverdig, er rektoren uenig i.

- Vi har hatt et medbestemmelsesmøte mandag den 20.april og sendt ut et notat med forslaget i etterkant. Nå er vi opptatt av å få inn innspill og meninger fra de involverte. Saken er ikke vedtatt, men slik jeg ser det kan det bli vanskelig å finne andre løsninger.