Tirsdagsformiddag hadde de sitt andre møte. Arbeidsgruppa som på eget initiativ skal samle inn penger slik at Gargo Sykehjem får sin helt egne handicapbil.

- I dag er det vanskelig å få de eldre med seg ut. Mange kommer seg ikke inn i en taxi fordi de er for stive i kroppen. De kommer seg verken til kirka, på besøk eller i begravelser, sier Hege Karlsen, leder i hjemmesykepleien.

Starter kronerulling

Sammen med avdelingssykepleier Ingvild Rapp Hansen, Eldbjørg Jonassen som er leder på kjøkkenet og hjelpepleier 1 Lene Hansen, skal de i første omgang starte en kronerulling for å samle inn penger. De ønsker seg en handicapbil hvor de enkelt kan trille de eldre opp en rampe og inn i bilen.

I tillegg har de planer om å anskaffe seg to motoriserte rullestoler, og en tilhenger med grill og hagemøbler. På denne måten kan eldre som bor hjemme, samt eldre som bor på gamlehjemmet komme seg rundt mye lettere.

- Vi vil heller ikke trenge et tilrettelagt sted å dra til, når vi har alt av utstyr med oss, ler Jonassen.

Trenger over 500.000 kroner

Initiativtakerne har alle jobbet ved gamlehjemmet i flere år og ser behovet for en slik bil.

Jonassen forteller at de for noen år siden skulle på en arrangert utflukt til Låvan. På forhånd hadde de bestilt en 52-seters spesialbuss fra Storslett med rampe. Da dagen kom var det kun tre brukere som ønsket å være med.

- Tre brukere, med en så stor buss! sier hun.

Damene har gjort foreløpige kalkulasjoner på hva utstyret de trenger vil koste. 140.000 kroner for to elektriske rullestoler, 20.000 kroner for tilhengeren, og rundt 400.000 for bilen dersom den blir kjøpt ny.

- Vi håper at alle kan bidra. Både brukere selv, pårørende og naboer. Vi skal også sende søknader om støtte til kommunen, det lokale næringslivet og banken, forteller de engasjert.

- Det betyr alt

Kalda Jonassen er beboer i andre etasjen på sykehjemmet. For henne hadde bilen betydd mye.

- Det har alt å si om vi får komme oss litt ut. Det vil funke som en oppmuntring, å komme seg ut og prate med andre folk. Jeg er en veldig sosial person som savner å være ute. Men jeg kommer meg ingen veier i dag - kun til mine nærmeste naboer med denne stolen, sier hun - som sitter i rullestol.

Jonassen er ennå sprek, og også hun ønsker å bidra for at bilen skal bli en realitet.

- Jeg kan gjerne selge lodd på butikken hvis noen bare triller meg dit, smiler hun.

- Folk må åpne pengebøkene sine for dette. I morgen kan du også være syk. Dette kommer mange til gode, avslutter hun.