Torsdag ble det arrangert folkemøte på Storslett for å debattere mulighetene for å ta i mot flyktninger fra Syria.

- Jeg syns det var en veldig fin og balansert debatt og vi fikk drøftet mulighetene, forteller en av initiativtakerne for møtet Ragnhild Enoksen.

Les saken: - Vi kan ikke bare sitte og se på

Hun forklarer at Røde Kors sammen med andre organisasjoner har satt som mål at Norge skal ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria. Dette vil for Nordreisa sin del bety fem flyktninger, for Kåfjord to og for Skjervøy tre.

Norlandia: Positive til å ta i mot

Enoksen sier at regjeringen har sendt forespørsel til kommunene om hvor mange flyktninger de kan ta i mot. Svar fra kommunene skal være sendt allerede 27. mai.

Enoksen har vært i kontakt med Norlandia Eiendom. I en korrespondanse fra dem kommer det fram de ønsker å søke på et anbud for flyktninger i nord, dersom kommunen kan bidra til en raskere behandling enn det som ble gjort sist gang flyktningmottak ble behandlet i Nordreisa kommunestyre.

Vente og se

- Videre må vi se hva kommunene og regjeringen kommer fram til, men vi vil oppfordre folk til å se på hvilke muligheter de har i sitt nærområde for å kunne ta i mot noen. For eksempel om man har en ledig utleiedel eller lignende, sier Enoksen.

Over 20 personer, både privatpersoner og politikere, møtte opp fra Nordreisa, Skjervøy og Kvænangen.

Enoksen sier debatten under møtet var balansert. Foto: Eirik Losnegaard Mevik