I løpet av lørdagen møtte de nemlig både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, prinsesse Märtha Louise og kronprinsesse Victoria av Sverige.

Ungjenta forteller at opplevelsen av å møte de kongelige var stor - skjønt ikke helt tilfeldig.

- Vi viste at Mette-Marit var her, så vi dro ned til kaia for å se om vi så henne. Der var hun ikke, men så fikk vi høre at de skulle spise lunsj på Lyngen Lodge, forteller hun ivrig.

Turen gikk dermed dit og da de nådde lodgen, kom det et kjent ansikt i møte med dem på ski.

- Det var Kronprinsen som var på tur ned fra fjellet. Vi fikk både tatt bilde og snakket litt med ham og han sa at han hadde hatt en fin skitur, sier Simonsen.

Sang 17. mai-sang

Iveren etter å møte Mette-Marit hadde likevel ikke gitt seg og ventetiden skulle vise seg å bli lang.

- Vi satt i to og en halv time og ventet på henne mens de spiste lunsj, før vi ikke orket lengre, forteller 10-åringen.

Etter en kjapp tur hjemme for å lade mobilene sine, gikk turen likevel tilbake til kaia i håp om å treffe kronprinsessen.

- Da vi kom dit så vi noen som var å gikk i fjæra, men de snakket engelsk så vi var ikke helt sikker på hvem det var først, forteller hun.

Da de kom nærmere så de derimot straks hvem det var.

- Det var både Mette-Marit, Märtha Louise og den svenske kronprinsessen. Vi fikk klem og tok bilder. Også sang vi en 17. maisang til dem. Det likte de godt, sier Simonsen.

Og treffe kongelige rett utenfor husdøra er ikke dagligdags i Nord-Troms, men den unge jenta forteller at hun ikke var så veldig nervøs.

- Vi hadde planlagt hva vi skulle snakke om og sånn. Jeg fortalte at jeg hadde vært i Oslo engang på 17. mai og at jeg hadde bare stått å vinket til dem, sier hun.

Prinsen var også med og de to vennene fikk også vekslet noen ord med ham.

- Han var ganske grei, slår hun fast.

Kjente ikke Victoria

Simonsen innrømmer at hun ikke visste helt hvem den svenske kronprinsessen var.

- Da vi satt å ventet med Lyngen Lodge, hadde mamma sendt masse meldinger om at jeg måtte ta bilde med kronprinsesse Victoria. Siden jeg ikke visste hvordan hun så ut sendte mamma et bilde av henne til meg. Ti minutter senere hadde jeg et bilde av oss to i lag, ler hun.

10-åringen visste ikke hvem den svenske kronprinsessen var før moren sendte over et bilde av henne.